Bats – Gesmeed blad – Maat 000 – Blijham steel – 110 cm – Doorgestoken hilt – dul 55% opstaand

Kwaliteit en duurzaamheid. Je ziet het terug in de bats Excellent van Talen Tools. Deze professionele bats combineert een geslepen stalen blad met een sterke gewaxte essenhouten steel. De kracht van deze bats vergroot Talen Tools door de doorgestoken hilt, waardoor er extra stevigheid ontstaat. Het hoogwaardige blad van deze bats bestaat uit blank gepolijst en geslepen staal. De Blijham steel kenmerkt zich door een verdikking net boven de dul. Op die manier wordt de steel, die voorzien is van een T-greep, nog sterker. Met de steellengte van 110 centimeter tuinieren personen tussen de 175 en 190 centimeter met een aangename werkhouding.

Verschil tussen de bats en schop
Een bats herken je aan de maat en vorm van het werkblad. Het werkblad is groter en kenmerkt zich vaak door een gebogen vormgeving. De Excellent-productlijn van Talen Tools bestaat uit kwalitatief hoogwaardige batsen, die door het blank gepolijste en geslepen staal eenvoudig de grond in glijden. Door de eigenschappen van het staal slijpt het blad zichzelf en blijft de bats langdurig scherp. Hoe scherper het werkblad, hoe minder zwaar het graafwerk in de tuin is.

Bats voor het verplaatsen van grond in de tuin
Om het tuinieren plezierig te houden, raden wij aan om vooraf altijd te bepalen hoe je te werk gaat. Hoe zwaar is de grondsoort die je in de tuin aantreft? Hoe zwaarder de grondsoort, hoe kleiner het werkblad dat je nodig hebt voor het verplaatsen van grond. Bestaat jouw tuin uit een lichte grondsoort? Dan kies je voor een groter blad, zodat jij ook sneller grotere hoeveelheden grond verplaatst. Deze Excellent bats beschikt over een blad met de maat 000. Deze bats, met een breedte van 21 centimeter, gebruik je daarom voor zwaardere grondsoorten. Door de 55% opstaande dul ga je eerder scheppend dan stekend te werk. Houd hier rekening mee voordat je de bats in gebruik neemt.

Belangrijkste voordelen van de Talen Tools bats Excellent met 110 cm steel

• Duurzame kwaliteit met geslepen staal en gewaxt essenhout
• Bladmaat 000 geschikt voor graafwerk in zwaardere grondsoorten
• Bats met doorgestoken hilt en Blijham steel voor extra stevigheid 

Meer informatie
ArtikelnummerZ88MBL
Eancode8712448438179
EenheidStuks
€ 45,00
Meer informatie
Gewicht1,54 kg
KeurmerkCH12/0663 | 70% PEFC gecertificeerd
Hoogte8,50 cm
Lengte134,50 cm
Breedte21,00 cm

Daarom Talen Tools

  • Snel en eenvoudig online bestellen
  • Direct overzicht van uw bestelling
  • Geen formulier meer invullen
  • Zekerheid van Talen Tools