Bats – Gesmeed blad – Maat 000 – Dampgebogen steel – 110 cm – Doorgestoken hilt – dul 55% opstaand

Deze professionele Excellent bats van Talen Tools beschikt over een dampgebogen (in lijn met de houtnerven gebogen en daardoor extra stevig) steel en een doorgestoken hilt. Zo ervaar jij tijdens het steken of scheppen extra kracht, waardoor je minder inspanning hoeft te leveren en de bats langer mee gaat. Met een door de essenhouten steel gestoken hilt verkleint Talen Tools de kans op het afbreken van de bats. De steellengte van 110 centimeter sluit het best aan bij personen van 175 tot 190 centimeter.

Bats om te steken of te scheppen?
Het is vooraf belangrijk om te kijken naar de dulstand van de bats. Staat deze onder een kleine hoek? Dan gebruik je de bats bij voorkeur stekend. Hoe groter de hoek is, hoe idealer het wordt om scheppend te werken. Deze 55% opstaande dul zet je dan ook voornamelijk in om scheppend te werken. Door het geslepen en gepolijste staal, blijft het werkblad scherp. Op die manier klieft de bats eenvoudiger door de grondsoort heen. Daardoor is het vaak niet nodig om veel kracht te zetten om de grondsoort op te scheppen.

Maat van het werkblad
Voor batsen geldt: hoe kleiner de maat, hoe geschikter voor een zwaardere grondsoort. Bepaal dan ook vooraf of je grind, zand of ander materiaal wil verplaatsen. Het werkblad van deze bats is 21 centimeter breed en kent de 000 maataanduiding. Bestaat jouw tuin uit lichtere grondsoorten? Overweeg dan om gebruik te maken van grotere werkbladen. In het assortiment van Talen Tools vind je ook batsen met maat 1 (23 cm), maat 0 (22 cm) en maat 00 (21,5 cm).

Belangrijkste voordelen van de Talen Tools bats Excellent met 110 cm steel

• Duurzame kwaliteit met geslepen staal en gewaxt essenhout
• 55% opstaande dul perfect voor scheppend werk
• Bats met doorgestoken hilt en dampgebogen steel voor extra stevigheid
 

Meer informatie
ArtikelnummerZ88MDH
Eancode8712448438186
EenheidStuks
€ 39,00
Meer informatie
Gewicht1,54 kg
KeurmerkCH12/0663 | 70% PEFC gecertificeerd
Hoogte8,50 cm
Lengte134,50 cm
Breedte21,00 cm

Daarom Talen Tools

  • Snel en eenvoudig online bestellen
  • Direct overzicht van uw bestelling
  • Geen formulier meer invullen
  • Zekerheid van Talen Tools